توليد خوراك و برنامه كنترل كيفيت مربوطه كليد كشت موفق ماهي است. مگر اينكه زيست شناس شيلات فعاليت هاي كارخانه خوراك و آزمايشگاه آن را درك كرده و مشخص نكند ، پرورش ماهي سودآور يك امر تصادفي خواهد بود.
غذاهاي خشك ممكن است آسياب ، الك شده ، غربال شده ، مخلوط ، فشرده ، منبسط ، بافت دار ، رنگي و طعم دار شوند. با يك يا چند مورد از اين فرايندها ، طيف وسيعي از مواد را مي توان در يك محصول استاندارد تهيه كرد. از آنجايي كه اكثر ماهي ها ترجيح اندازه و بافت دارند و اغلب به رنگ ، بو و طعم واكنش نشان مي دهند ، تحقيقات فرآوري بخشي جدايي ناپذير از فرهنگ ماهي است.
2. سنگ زني
2.1 هممرز
2.2 آسياب هاي ساييدگي
2.3 آسياب غلتكي
2.4 برش
2.5 غربالگري
سنگ زني يا كاهش اندازه ذرات يك عملكرد اصلي توليد خوراك است. بسياري از آسياب هاي خوراك به دلايل مختلف تمام مواد اوليه ورودي را از طريق آسياب عبور مي دهند:
الف) اندازه توده ها و قطعات بزرگ كاهش مي يابد ،
(ب) مقداري رطوبت به دليل هوادهي حذف مي شود و
ج) مواد افزودني مانند آنتي اكسيدان ها ممكن است مخلوط شوند.
همه اينها سهولت كار با مواد و ذخيره سازي آنها را بهبود مي بخشد.
دلايل ديگري براي آسياب كردن و الك كردن مواد اوليه موجود در خوراك شير خشك قبل از پردازش بيشتر وجود دارد. ماهي هاي كوچك و سرخ كرده نياز به خوراكي به اندازه پلانكتون دارند كه به صورت خشك به عنوان غذا يا دانه موجود است. افراط در اندازه ذرات بيهوده و اغلب خطرناك است. فراي به دليل ناتواني در عبور از سيستم گوارشي تكه هاي بزرگ بافت همبند و استخوان موجود در محصولات جانبي خشك حيوانات يا قطعات بدنه موجود در كنجاله پنبه و سبوس برنج كشته شده است. از سوي ديگر ، گرد و غبار يا "جريمه" ممكن است به حالت تعليق كلوئيدي در آب درآيد ، بنابراين آنقدر رقيق شده كه چندين لقمه داراي ارزش غذايي كمي هستند.
آسياب مواد به طور كلي قابليت هضم غذا ، مقبوليت ، خواص اختلاط ، گلوله شدن را افزايش مي دهد و تراكم توده برخي از مواد را افزايش مي دهد. اين كار با انواع مختلفي از عمليات دستي و مكانيكي شامل ضربه ، فرسايش و برش انجام مي شود.
---
2.1 هممرز
آسياب هاي چكشيبيشتر آسياب هاي ضربه اي هستند كه داراي ميله هاي فولادي تاب دار و يا متحرك هستند و اجزاي تشكيل دهنده را روي صفحه اي دايره اي يا قسمت دندانه دار جامد كه به عنوان صفحه قابل توجه تعيين شده است مجبور مي كنند (شكل 1). مواد در محفظه آسياب نگه داشته مي شوند تا به اندازه دهانه هاي روي صفحه كاهش يابد. تعداد چكش بر روي يك محور دوار ، اندازه ، آرايش ، وضوح ، سرعت چرخش ، الگوهاي سايش و فاصله در نوك نسبت به صفحه يا صفحه قابل توجه ، متغيرهاي مهمي در ظرفيت سنگ زني و ظاهر محصول هستند. گرماي منتقل شده به مواد ، به دليل كار سنگ زني ، مربوط به زمان نگه داشتن آن در محفظه و ويژگي هاي جريان هوا است. سنگ زني ضربه اي با مواد خشك و كم چرب بسيار كارآمد است ، اگرچه ممكن است بسياري از مواد ديگر با انتخاب صفحه مناسب و مصرف منظم اندازه آنها كاهش يابد.
اكثر آسياب هاي چكش داراي يك محور محرك افقي هستند كه چكش هاي عمودي را معلق مي كند ، اما براي برخي از مواد مانند محصولات جانبي خشك شده حيوانات ، يك چكش "عمودي" كارآمدتر است. در اين آسياب ، محور محرك به صورت عمودي و صفحه ها و چكش ها به صورت افقي قرار گرفته اند. اندازه مواد با موفقيت به قطر سوراخ هاي صفحه يا كوچكتر كاهش مي يابد ، توسط گرانش به خارج از آسياب منتقل مي شود و از آنجا توسط هوا يا نوار نقاله در سطل هاي "آرايش" ذخيره مي شود. ذرات بيش از اندازه ، كه به راحتي شكسته نمي شوند ، در آسياب مي افتند و ممكن است دوباره چرخه زده يا دور ريخته شوند. بنابراين مواد خارجي مانند فلز و سنگها قبل از وارد شدن به صفحه باعث تخريب شده و باعث آسيب مي شوند.
مشاهده پست مشابه : دانشجویان بسیجی از ظریف برای حضور در دانشگاهها دعوت کردند